Takovouto nízkosacharidovou úpravu květáku mám moc ráda:)
- 30m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný 15 g |
15 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Na smažení | |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Květák si rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka.
Mírně schladlý rozmačkáme vidličkou, smícháme s ostatními přísadami.
-
Smažíme pomalu na ghí dozlatova.
Makronutrienty
20%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 616 kJ | 839 kJ |
Kalorická hodnota | 147 kcal | 201 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,28 g
1,48 g |
5,83 g
2,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,428 SVJ | 0,583 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,2 g
8,11 g |
18 g
11 g |
Bílkoviny | 4,04 g | 5,51 g |
Sůl | 1,24 g | 1,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů