- 45m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Květáková vrstva | |
|---|---|
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 kus |
1 kus |
|
125 g |
125 g |
|
50 g |
50 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
50 g |
50 g |
| Vrstva s krůtím masem | |
|
150 g |
150 g |
|
50 g |
50 g |
|
5 lžic |
5 lžic |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Uvaříme si květák, necháme okapat. Na ghí orestujeme červenou cibuli, přidáme květák (můžeme rozmačkat) a nakonec lučinu, kterou necháme rozpustit. Dáme stranou a vmícháme cottage.
Dale si připravíme vrstvu s masem. Na ghí orestujeme pórek a maso, na závěr vmícháme passatu. Do vymazané zapékací misky dáme vrstvu květáku, masa a nakonec opět květák, který posypeme strouhaným sýrem Pečeme na 180, cca 25 minut minut, na závěr jeste můžeme dát na gril, aby byl povrch zlatavý.
Makronutrienty
28%
42%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 431 kJ | 1 431 kJ |
| Kalorická hodnota | 103 kcal | 342 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,37 g
1,63 g |
17,8 g
5,41 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,537 SVJ | 1,78 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,87 g
5,64 g |
19,5 g
18,8 g |
| Bílkoviny | 8,12 g | 27 g |
| Sůl | 0,333 g | 1,11 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













