- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Kuře | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 oříšek |
1 oříšek |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Celerové pyré | |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Salát | |
|
2 hrsti |
2 hrsti |
|
6 kusů |
6 kusů |
|
30 g |
30 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kuře ochutíme kořením, dáme do pekáčku s máslem a trochou vody. Pečeme přikryté alobalem cca 40 minut ( na 175 stupňů ). Pak sundám alobal a kuře peču ještě cca dalších 10-15 minut (200 stupňů), aby se vytvořila zlatavá "kůrčička".
Na pyré si v hrnci na olivovém oleji orestuji nakrájenou šalotku. Pak přidám na menší kostičky nakrájený celer a jablko (oloupané). Chvíli restuji, osolím, opepřím a podliju trochou vody. Poté dusím pod pokličkou než je vše měkké. Trvá to cca 10-15 minut. Poté přidám lžíci másla a rozmixuji na kaši.
Na salát jsem měla doma rukolu, okurku a rajče. Zálivka je z olivového oleje, červeného vinného octu, soli a pepře.
Makronutrienty
40%
39%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 320 kJ | 2 489 kJ |
| Kalorická hodnota | 76,5 kcal | 595 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,41 g
1,24 g |
49,8 g
9,61 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,641 SVJ | 4,98 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,24 g
1,08 g |
25,2 g
8,41 g |
| Bílkoviny | 6,19 g | 48,1 g |
| Sůl | 0,41 g | 3,19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













