Výborné lowcarb jídlo, doplníme čerstvou zeleninou :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Placky | |
---|---|
uvařený 170 g |
170 g |
uvařená 40 g |
40 g |
80 g |
80 g |
(z bílků sníh) 2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Maso | |
200 g |
200 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso nakrájíme, smícháme s kořením a necháme hodinku odležet. Pak orestujeme na sádle doměkka.
-
Uvařený květák a mrkev rozmačkáme mačkadlem na brambory, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný sýr a žloutky. Promícháme a pak zlehka vpracujeme tuhý sníh z bílků.
Na kvalitní pánvi upečeme na sádle placičky. Jsou velmi křehké, obracíme opatrně, aby se nepotrhaly .
Makronutrienty
11%
58%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 549 kJ | 1 672 kJ |
Kalorická hodnota | 131 kcal | 400 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,59 g
1,22 g |
7,88 g
3,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,259 SVJ | 0,788 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,28 g
3,49 g |
22,2 g
10,6 g |
Bílkoviny | 13,5 g | 41,3 g |
Sůl | 0,795 g | 2,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů