- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Prsa | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 100 g |
100 g |
natvrdo 2 kusy |
2 kusy |
40 g |
40 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Hrášek | |
250 g |
250 g |
1 špetka |
1 špetka |
100 ml |
100 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
Postup přípravy
-
Prsa rozkrojíme a naklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme a poklademe plátky šunky, rozpůlenými vejci a přidáme sýr. Dobře stočíme, sepneme jehlou a opečeme ze všech stran na sádle.
Hrášek uvaříme ve vývaru nebo v osolené vodě. Hotový rozmixujeme s máslem a mlékem . Podle chuti dosolíme.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Makronutrienty
19%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 526 kJ | 2 288 kJ |
Kalorická hodnota | 126 kcal | 547 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,46 g
1,22 g |
19,4 g
5,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,446 SVJ | 1,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,94 g
1,89 g |
21,5 g
8,21 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 62,3 g |
Sůl | 0,849 g | 3,69 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů