Moc dobrý nízkosacharidový oběd...vařím i do mrazáku na dny, kdy nestíhám.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za suoer recept :)
- 45m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Měšce | |
---|---|
500 g |
500 g |
500 g |
500 g |
60 g |
60 g |
1,5 kusů |
1,5 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
5 g |
5 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
200 g |
200 g |
Celerové pyré | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
200 ml |
200 ml |
50 ml |
50 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Čerstvé zelí jsem povařil v osolené vodě do změknutí, nechal vychladit, pokrájel na malinké kousky a vymačkal v bavlněné utěrce přebytečnou vodu.
-
Syrová kuřecí prsa jsem nakrájel na kostky a rozmixoval v sekáčku na fáši. Smíchal jsem maso se zelím, nastrouhal mozzarellu, nastrouhal cibuli, namačkal česnek a přidal koření podle chuti. Důkladně jsem rukou promíchal. Vejce není potřeba, tím, že se maso dost namixovalo, vše drží pěkně pohromadě. Lépe se sním pracuje po namočení rukou ve vodě.
-
Část masa jsem zabalil vždy do 2 plátků slaniny do kříže a na sucho pokladl na zapékací pekáč. Pekl jsem na 180 °C dokud se nezapekla slanina.
-
Celer jsem nakrájel na kostky a uvařil z části ve vodě a vývaru s přidáním kurkumy. Scedil jsem ho (vývar s vodou jsem si ještě schoval) a tyčovým mixérem umixoval se smetanou, máslem a solí. Přidávám po troškách, aby pyré nebylo řídké. Na talíři s chilli papričkami.
-
Jindy jsem vytvaroval karbanátky a bez použití vejce obalil ve směsi droždí s paprikou. Papriky jsem dal jen trochu, jen na ochucení. Smažil jsem na pánvi na ghí. Jako příloha pečené kedlubny.
Je to moc dobré a oboje maso se dá se dobře zamrazit.
Makronutrienty
27%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 414 kJ | 2 451 kJ |
Kalorická hodnota | 98,9 kcal | 586 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,97 g
0,989 g |
29,4 g
5,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,497 SVJ | 2,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,68 g
2,76 g |
33,7 g
16,4 g |
Bílkoviny | 7,49 g | 44,3 g |
Sůl | 0,729 g | 4,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů