- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
200 g |
200 g |
400 g |
400 g |
5 g |
5 g |
3 g |
3 g |
50 g |
50 g |
3 g |
3 g |
20 g |
20 g |
Rýže | |
600 g |
600 g |
5 g |
5 g |
3 g |
3 g |
Postup přípravy
-
Kuřecí maso opečeme na másle, osolíme a jemně osolíme. Když je maso měkké, tak zalijeme smetanou ke šlehaní. Přidáme sýr podle chuti (niva, mozzarella, tučný eidam atd.) necháme rozpustit a zhoustnout. Přidáme bylinky ( např. bazalku, provensálské, tymián atp.)
Květáková rýže-
květák nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme na pánev, osolíme a při nižší teplotě dusíme cca 20 minut (nepodléváme).
Nakonec přidáme kari koření.
Makronutrienty
16%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 521 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 125 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,27 g
1,38 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,327 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,56 g
4,87 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 9,19 g | 0 g |
Sůl | 1,07 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů