Kuřecí maso na rajčatech a paprikách, květáková "rýže" - LC

Laduš

Kuřecí maso na rajčatech a paprikách, květáková "rýže" - LC

Dnes jsem měla chuť na květákovou "rýži" a chtěla jsem taky udělat kuřecí maso. A když jsem viděla tu spoustu rajčat ze zahrady, co je třeba zpracovat, tak jsem se opět rozhodla pro jedno z mých oblíbených low carb jídel. Příprava sice trvá trochu déle, ale samotné vaření je pak hotovo za chvilku. A máme jednoduché a velmi chutné jídlo. :)

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem si připravila všechny suroviny. Rajčata jsem zalila v misce vroucí vodou. Maso jsem nakrájela na kousky. Papriky a kozí roh jsem zbavila jadřinců a nakrájela na proužky. Cibuli jsem oloupala a nakrájela nadrobno. Pak jsem vylila vodu z rajčat a stáhla z nich slupku. Nakrájela jsem je na kousky. Nakonec jsem nakrájela pažitku.

  2. V kastrole jsem rozehřála olej a osmahla cibuli dozlatova. Přidala jsem maso a za stálého míchání jsem jej opekla. Maso jsem osolila, opepřila a podlila vývarem. Přidala jsem rajčata a kozí roh (část si necháme na ozdobu), vše jsem důkladně promíchala, přiklopila a dusila cca 15 minut.

  3. Potom jsem děrovanou lžící vybrala maso a základ jsem promixovala tyčovým mixérem. Vrátila jsem maso zpět do kastrolu, přidala jsem papriky, vše promíchala a ještě cca 8 minut dusila.

  4. Květák jsem nastrouhala nahrubo. Na větší hluboké pánvi jsem si rozehřála máslo, přidala květák, osolila a ještě jsem přidala lžičku sušených bylinek do polévky. Vše jsem zamíchala a orestovala. Potom jsem přilila trochu vody a vařila do té doby, než se voda úplně vydusila.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte