- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
4 kusy |
4 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
2 lžičky |
2 lžičky |
Knedlík | |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kousky a osmahneme na másle, osolíme a opepříme posypeme. Měkké maso vyjmeme, do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova, zasypeme lahůdkovým droždím a paprikou, krátce osmahneme za stálého míchání.
Zalijeme vývarem, rozmixujeme dohladka a přilijeme smetanu.
Propasírujeme a do hladké omáčky vrátíme maso.
-
Knedlík: Vše prošleháme a vlijeme do máslem vymazaného hrnku. V mikrovlnce vlníme 4 minuty.
Makronutrienty
18%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 514 kJ | 3 315 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 792 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,65 g
2,26 g |
23,5 g
14,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,365 SVJ | 2,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,31 g
3,91 g |
53,6 g
25,2 g |
Bílkoviny | 8,67 g | 55,9 g |
Sůl | 0,594 g | 3,83 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů