Kuřecí korma

Jídelní plán

Kuřecí korma

Jednoduchý recept na tradiční indické jídlo, po kterém se zapráší. Kuře je jemné, voňavé, se spoustou vynikající krémové omáčky. Hotové je za chvilku a milují ho i děti.

Postup přípravy

  1. Do mixéru dejte koření, rozmixujte na prach. Poté přidejte rajče (lze nahradit rajským protlakem nebo passatou), zázvor, česnek a kešu ořechy. Rozmixujte do hladké pasty - můžete přidat i trochu vody dle potřeby. Koření se nebojte, lžičky naberte klidně i s kopečkem. Směs smíchejte s třetinou až polovinou jogurtu

    Kuře nakrájejte na kostičky a naložte do nakořeněného jogurtu - můžete udělat den dopředu, mělo by být ale naložené minimálně dvě hodiny.

    Cibuli nakrájejte najemno a na mírném plameni osmahněte na másle do zlatova. Trvá to cca 5 - 7 minut.

    Poté přidejte kuře s jogutrovou směsí. Opět na mírném plameni pomalu vařte, cca 15 minut, dokud není kuře zcela uvařené a měkké. Poté přidejte zbytek jogurtu a prohřejte. Místo části jogurtu je možné použít kokosové mléko - změní se ale nutrienty.

    Můžete jíst hned, daleko lepší je ale další den, když se rozleží.

    Doba přípravy je bez nakládání cca 30 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte