Kuřecí játra se sušenými rajčaty, dýňovým pyré a salátem

Adéla Kábelová

Kuřecí játra se sušenými rajčaty, dýňovým pyré a salátem

Postup přípravy

  1. Dýni oloupu a nakrájím na menší kostičky. Poté vařím v osolené vodě doměkka. Sliju vodu, přidám lžičku zakysané smetany, sůl, pepř a rozmixuji. Pokud je pyré moc řídké, vrátím chvíli na sporák a nechám vodu trochu odvařit.

    Na salát smíchám rajčata, cibuli, okurku a salát. Zálivku udělám z olivového oleje, vinného octu, soli a pepře.

    Na pánvi si orestuji na kostičky nakrájenou slaninu (pokud je tučnější, není třeba používat jiný zdroj tuku. Pokud je libovější, můžu použít trochu sádla nebo ghí). Po chvíli přidám nakrájenou šalotku a až změkne, tak přidám očištěná játra. Společně restuji a když mám hotovo, přidám prolisovaný česnek, sušená rajčata, a lžičku rajčatového protlaku. Chvíli restuji a poté podliji trochou vody. Přiklopím pokličkou a dusím cca 10 minut. Játra musí být hotová, ale ne moc, aby neztvrdla. Poté osolím, opepřím a vmíchám lžíci zakysané smetany a nasekanou petrželku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte