Rychlé lowcarb jídlo, děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 15m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
2 kusy |
2 kusy |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Slaninu nakrájím na proužky a na sádle opeču, přidám nakrájenou cibuli a pórek a nechám zesklovatět, přidám nakrájený česnek a nechám rozvonět.
-
Dám očištěná a na sousta nakrájená játra ,zprudka orestuji, osolím, okmínuji, opepřím, posypu červenou paprikou, zarestuji ajvar a protlak, trochu podliji a krátce podusím.
Makronutrienty
25%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 437 kJ | 1 601 kJ |
Kalorická hodnota | 105 kcal | 383 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,15 g
0,836 g |
18,8 g
3,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,515 SVJ | 1,88 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,83 g
22,8 g |
17,7 g
83,6 g |
Bílkoviny | 10,7 g | 39,1 g |
Sůl | 0,422 g | 1,54 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů