Kuře ala Marengo

Crusty Corner

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kuře ala Marengo

Jako další nápad na to, co udělat s kuřetem než ho upéct, je tento recept skvělý.

Postup přípravy

  1. Olivy zbavíme soli tak, že je dáme na dvacet minut do šálku s teplou vodou. Kuře naporcujeme na menší kusy a osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Dáme péct v kastrolu dozlatova.

  2. Nakrájíme si žampiony a dužninu oloupaných rajčat (ta se loupou nejlépe tak, že křížem nařízneme slupku a poté rajčata zalijeme vroucí vodou, po třech minutách vodu slijeme a nalijeme na rajčata vodu ledovou, slupka jde pak krásně dolů).

  3. Upečené kousky kuřete vyjmeme a ponecháváme v teple. Z kastrolu slijeme přebytečný tuk, přidáme máslo, česnek a dužninu z rajčat. Pomalu dusíme a důkladně mícháme a vařečkou odškrabáváme přípečky ode dna kastrolu. Po chvíli přidáme víno, protlak a nakrájené žampiony. Osolíme a opepříme, přidáme zpět kuře a necháme velmi pomalu"bublat" (mijoter) až dostaneme omáčku hustoty smetany. Nakonec přidáme olivy a podáváme hojně posypané petrželkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte