Kuličky z mletého masa se sýrem, rajská a kedlubnové špagetky

Kuličky z mletého masa se sýrem, rajská a kedlubnové špagetky

Oblíbené klasické jídlo nízkosacharidově, zdravě a lehce :)

Děkujeme Kateřině Hlávkové za krásný recept :)

Postup přípravy

  1. Na kuličky jsem smíchala mleté maso mix, cca 240g, strouhanou goudu 100g, cibuli najemno, česnek, sůl, pepř, majoránku. Udělala jsem malé kuličky a upekla jsem v troubě, asi na 180°C dozlatova.

  2. Na omáčku: dvě větší cibule jsem nakrájela najemno, opekla jsem dozlatova na másle. Přidala jsem česnek a dvě lžičky protlaku. Ten se musí nechat řádně zasmažit, aby ztratil kyselost. Pak jsem přidala vodu, zbytek suga z Lidlu,asi 100ml, sůl, pepř a bazalku. Nechala jsem provařit do změknutí cibule a pak jsem rozmixovala. Cibule to zahustí a zároveň dosladí.

  3. Na kedlubnové špagetky se jen nakrouhá kedlubna na tenké nudličky, pak jsem jí na troše másla opekla na pánvi, až ztratí vodu a změkne, jen osoleno a špetka pepře.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte