Úžasná polévka na zahřátí...
- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
300 g |
300 g |
750 ml |
750 ml |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák a brokolici obereme na růžičky.
Na ghí orestujeme nadrobno cibulku, přidáme růžičky a zalijeme vývarem. Osolíme. Vaříme doměkka. Můžeme si dát pár uvařených růžiček mimo, ať tam máme kousky zeleniny. Polévku rozmixujeme, vrátíme zpět na plotnu, přilijeme smetanu a dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
????Slaninový chipsy. Do vyhřáté trouby na 220° položíme plátky slaniny na mřížku, pod kterou dáme pekáč, kvůli tuku co bude kapat. Pečeme dozlatova.
Makronutrienty
25%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 414 kJ | 1 147 kJ |
Kalorická hodnota | 99 kcal | 274 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,67 g
1,53 g |
10,2 g
4,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,367 SVJ | 1,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,78 g
5,07 g |
24,3 g
14 g |
Bílkoviny | 2,43 g | 6,74 g |
Sůl | 1,13 g | 3,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů