Králík na houbách a paloučkový knedlík

Romča

Nízkosacharidové jídlo, vhodné i pro diabetiky.

Postup přípravy

  1. Králičí stehna prošpikujeme, osolíme a na rozehřátém sádle zprudka opečeme ze všech stran. Pak přemístíme do pekáčku , přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme vývarem.

    Přiklopíme a pečeme doměkka. Během pečení obrátíme.

    Měkká stehna vyjmeme, zabalíme do alobalu.

  2. Výpek i s cibulí rozmixujeme, seškrábneme do něj vše připečené, vysmahneme, přidáme lahůdkové droždí, houby, trochu podlijeme vodou a povaříme. Přidáme smetanu a zredukujeme, omáčka zhoustne i bez zahuštění moukou. Nakonec vmícháme máslo a odstavíme.

  3. Knedlík: Palouček nebo lučinu dobře promícháme s vejci, solí, kypřícím práškem, vejci a mandlovou moukou. Vlijeme do hrníčku ( nemusíme vymazávat) a dáme na 4 minuty do mikrovlnky nebo uvaříme ve vodní lázni pod pokličkou.

    Knedlík vyklopíme a nakrájíme na 6 plátků.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte