Nízkosacharidové jídlo, vhodné i pro diabetiky.
- 1h:40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Králík | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
300 g |
300 g |
150 g |
150 g |
1 hrnek předem namočených sušených hub 1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Knedlík | |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Králičí stehna prošpikujeme, osolíme a na rozehřátém sádle zprudka opečeme ze všech stran. Pak přemístíme do pekáčku , přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme vývarem.
Přiklopíme a pečeme doměkka. Během pečení obrátíme.
Měkká stehna vyjmeme, zabalíme do alobalu.
-
Výpek i s cibulí rozmixujeme, seškrábneme do něj vše připečené, vysmahneme, přidáme lahůdkové droždí, houby, trochu podlijeme vodou a povaříme. Přidáme smetanu a zredukujeme, omáčka zhoustne i bez zahuštění moukou. Nakonec vmícháme máslo a odstavíme.
-
Knedlík: Palouček nebo lučinu dobře promícháme s vejci, solí, kypřícím práškem, vejci a mandlovou moukou. Vlijeme do hrníčku ( nemusíme vymazávat) a dáme na 4 minuty do mikrovlnky nebo uvaříme ve vodní lázni pod pokličkou.
Knedlík vyklopíme a nakrájíme na 6 plátků.
Makronutrienty
14%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 678 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 162 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,64 g
1,59 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,364 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,3 g
4,34 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 9,56 g | 0 g |
Sůl | 0,82 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů