Dnes jsem vařila hovězí vývar a měla jsem chuť na moji oblíbenou (low carb) koprovou omáčku.
Kedlubna vypadá na fotce trochu odrbaně, ale to je jen tím, že když ji uvařenou scedím, tak přidám trochu másla a v kastrolku protřepu. Kedlubna je pak chutnější. :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
300 ml |
300 ml |
200 g |
200 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na rozehřátém másle jsem osmahla nakrájenou cibuli, přidala vývar a povařila. Odstavila jsem z ohně a promixovala tyčovým mixérem do hladké konzistence.
Potom jsem kastrol vrátila zpět na plotnu, přidala jsem smetanu, sůl a pepř a nechala provařit do zhoustnutí.
-
Odstavila jsem z ohně, ochutila citrónovou šťávou, přidala nasekaný kopr a vše promíchala. Po přidání kopru a citrónové šťávy už omáčku nevaříme.
-
Velkou kedlubnu jsem oloupala a nakrájela na kostičky. Pak jsem je uvařila v osolené vodě s troškou mleté kurkumy. Po scezení jsem přidala lžíci másla.
Maso je vařené hovězí z polévky.
Makronutrienty
19%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 652 kJ | 1 011 kJ |
Kalorická hodnota | 156 kcal | 242 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,1 g
2,18 g |
6,36 g
3,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,41 SVJ | 0,636 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,9 g
9,11 g |
23 g
14,1 g |
Bílkoviny | 2,44 g | 3,79 g |
Sůl | 0,654 g | 1,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů