- 1h
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
rozdrtit 4 kusy |
4 kusy |
Náplň | |
3 kusy |
3 kusy |
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 180°C. Škvarky jemně pomeleme, přidáme sladidlo, strouhanou citrónovou kůru, koření, vejce, jedlou sodu a mouky. Vypracujeme hladké těsto, které vtlačíme do formiček na koláčky. Formičky vložíme do trouby a pečeme 25 minut dozlatova. Vyjmeme a necháme vychladnout.
-
Mezitím připravíme krém. V rendlíku vyšleháme žloutky se sladidlem, vmícháme dřeň vyškrábanou z vanilkového lusku, přilijeme mléko a vaříme na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme a krém necháme částečně zchladnout.
-
Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do vlahého krému. Přidáme rum, promícháme a necháme zchladnout.
-
Vychladlé korpusy naplníme žloutkovým krémem.
Makronutrienty
16%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 563 kJ | 458 kJ |
Kalorická hodnota | 374 kcal | 109 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,11 g
2,55 g |
2,67 g
0,747 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,911 SVJ | 0,267 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,7 g
9,89 g |
8,7 g
2,9 g |
Bílkoviny | 19,2 g | 5,62 g |
Sůl | 0,356 g | 0,104 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů