Kedlubnový krém s pórkem - LC

Laduš

Postup přípravy

  1. Cibuli jsem nakrájela nadrobno a pórek na kolečka. Kedlubnu jsem oloupala a nakrájela na kostičky. Košťál z květáku jsem nakrájela.

  2. V hrnci jsem rozehřála máslo a osmažila jsem na něm dozlatova cibuli s bílou částí pórku. Přidala jsem zbytek pórku, květák a kedlubnu (část jsem si odložila stranou). Přilila jsem vývar a dle potřeby ještě dolila vodou. Osolila jsem a okořenila pepřem a chilli. Vařila jsem na mírném ohni asi půl hodiny. Mezitím jsem si zvlášť v kastrolku uvařila kedlubnu, kterou jsem si dříve odložila.

    Hrnec jsem odstavila a polévku důkladně promixovala tyčovým mixérem. Přidala jsem smetanu a ještě nechala provařit.

  3. Na talíři jsem do krému přidala uvařené kostičky kedlubny, ozdobila pórkem a pažitkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte