Další lowcarb oběd z mletého masa :)
V případě zájmu o mé recepty můžete mrknout ↙️
https://www.instagram.com/tv/Cd51vvzPbKL/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 50m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
600 g |
600 g |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
5 lžic |
5 lžic |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
+ na obalení směs mandlové mouky, lněné mouky a černého seznamu 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Placky | |
250 g |
250 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Rajčatová omáčka | |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vše kromě směsi na obalení si smícháme dohromady a vytvoříme puky. Ty pak obalíme ve směsi (bez vajíčka, puky byly mazlavé a směs držela pěkně). Pečeme v HF (Klarstein VitAir) 180 stupňů 30minut, podobně i v normální troubě.
-
Vše si smícháme a vytvoříme placky na pečící papír. Pečeme na 170 cca 45 minut (do zezlátnutí).
-
Rajčatová omáčka
V některém z mých předchozích příspěvcích jsem dělala trhané maso v rajčatové omáčce, kde jsem částí této omáčky ještě prolila trhané maso a protože jsem holka šetřivá zbytek jsem si schovala do zavařovačky. Teď jsem ji pouze zredukovala v rendlíku.
Vše si rozmixujeme, přelijeme do rendlíku a zredukujeme na požadovanou hustotu.
Podávané ještě s klíčky ředkvičky.
Makronutrienty
14%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 711 kJ | 1 426 kJ |
Kalorická hodnota | 170 kcal | 341 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,98 g
1,22 g |
7,98 g
2,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,398 SVJ | 0,798 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,1 g
6,44 g |
22,3 g
12,9 g |
Bílkoviny | 13,9 g | 27,8 g |
Sůl | 1,07 g | 2,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů