Skvělé lowcarb jídlo, ryba + zelenina = ideál!
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Ryba | |
|---|---|
|
400 g |
400 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
4 oříšky |
4 oříšky |
| Topinambur | |
|
400 g |
400 g |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Salát | |
|
0,25 kusu |
0,25 kusu |
|
10 kusů |
10 kusů |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
|
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
|
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Česnek utřu se solí, přidám olej, pepř a kmín a promíchám, potřu omyté a osušené porce kapra a nechám v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Dám do misky vytřené olejem a pokladu slabými plátky másla, peču na 200°C 15-20 minut.
-
4 ks topinamburu umyji kartáčkem pod tekoucí vodou a osuším, pak nakrájím na cca 0,5 cm silné plátky, dám na pečící papír a postříkám olejem z rozprašovače, osolím a opepřím. Peču na 200°C 20-30 minut.
-
Salát: vše si nakrájíme, spojíme zakysanou smetanou a dokořeníme solí a pepřem.
Makronutrienty
35%
31%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 451 kJ | 3 184 kJ |
| Kalorická hodnota | 108 kcal | 761 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,29 g
1,67 g |
51,4 g
11,8 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,729 SVJ | 5,14 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,95 g
2,95 g |
49,1 g
20,9 g |
| Bílkoviny | 6,42 g | 45,3 g |
| Sůl | 0,738 g | 5,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













