Skvělý nízkosacharidový oběd...uvařila Yorika Natura, čímž jí moc děkujeme!
- 3h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
100 g |
100 g |
0,5 kg |
0,5 kg |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs divoké koření, na zvěřinu 1 lžíce |
1 lžíce |
500 ml |
500 ml |
Pyré | |
600 g |
600 g |
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na sádle orestujeme cibuli a slaninu, pak přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a dále restujeme. Na vedlejší pánvi opečeme kančí maso na sádle a opečené přidáme k zeleninovému základu i s výpekem.
-
Přidáme sůl, pepř, bylinky dle chuti a preferencí, podlijeme suchým červeným vínem a pomalu dusíme do změknutí, cca 2-3 hoďky.
-
Mrkev a celer nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši. Dobrou chuť
Makronutrienty
38%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 329 kJ | 1 451 kJ |
Kalorická hodnota | 78,7 kcal | 347 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,75 g
1,96 g |
25,3 g
8,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,575 SVJ | 2,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,38 g
0,96 g |
10,5 g
4,23 g |
Bílkoviny | 7,02 g | 30,9 g |
Sůl | 0,665 g | 2,93 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů