Jednoduché lilkové lasagne

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Jednoduché lilkové lasagne

Výborné pochutnáníčko.

Postup přípravy

  1. Lilek omyjte a nakrájejte na centimetrové plátky. Posolte a nechejte cca půl hodiny vypotit. Pak vodu otřete papírovým ubrouskem.

  2. Na pánev nalijte trochu oleje a na něm všechny plátky lilku postupně opečte. Do jiného hrnce nalijte lžíci oleje a opečte chvíli 2–3 stroužky česneku. Poté k nim přihoďte pokrájená rajčata (můžete předtím odstranit slupku, pokud by vám vadila) nebo konzervovaná. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a trochu nadrobno nakrájené bazalky (nebo sušené). Nechejte chvíli povařit.

  3. Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Pekáček vytřete troškou oleje, na dno dejte část rajčatové omáčky, na ni položte opečený lilek, na něj opraženou šunku pokrájenou na kousky a kousky mozzarelly. Takto vrstvěte dál. Konečná vrstva bude rajčatová omáčka, na kterou nastrouhejte parmazán či sýr dle chuti (já tentokrát použila uzený).

    Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Pekáček vytřete troškou oleje, na dno dejte část rajčatové omáčky, na ni položte opečený lilek, na něj opraženou šunku pokrájenou na kousky a kousky mozzarelly. Takto vrstvěte dál. Konečná vrstva bude rajčatová omáčka, na kterou nastrouhejte parmazán či sýr dle chuti (já tentokrát použila uzený).
  4. Dejte do trouby a pečte asi 25–30 minut. Po upečení vytáhněte z trouby a nechejte chvíli odpočinout, aby se vám "lasagne" lépe krájely.

  5. Servírujte s lístkem bazalky, pečivem nebo těstovinami.

    Servírujte s lístkem bazalky, pečivem nebo těstovinami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte