Domácí paštika s domácím lowcarb pečivem - to je panečku parádní večeře či pohoštění pro návštěvu!
Moc děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept :)
- 2h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Paštika | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
4 lžičky |
4 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
200 ml |
200 ml |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
Cibulové bagetky | |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
20 g |
20 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
3 kusy |
3 kusy |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na větší pánvi na ghí jsem zesklovatěl na kostičky nakrájenou cibuli, mezitím očistil játra a přidal, chvilku dusil pod poklicí, přidal česnek a koření, nakonec po chvilce zalil smetanou a ještě dusil, dokud se smetana mírně nezhoustla. Odstavil jsem, přendal do mísy a nechal chvíli vychladnout, přidal změklé máslo a tyčovým mixérem rozmixoval na co nejjemnější hmotu. Podle potřeby přisolil. Je lepší osolit až ke konci podle chuti.
-
Mezitím jsem si vystlal jednotlivými plátky slaniny formu (srnčí hřbet) a paštiku do takto vystané formy přendal, slaninou přiklopil a nechal několik hodin v lednici vychladit. Super záležitost.
K tomu jsem upekl svoje nejoblíbenější, shodou okolností nejrychlejší pečivo.
-
Všechny semínka a psyllium nasekám v sekáčku, přidám PDP, cibuli, sůl. Vedle vyšlehám vejce, tvaroh a sýr, přidám nasekaná semínka a nechám 10 minut odpočinout. Dám do formy na bagetky, peču v předehřáté troubě na 160 °C přesně 45 minut.
Makronutrienty
14%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 930 kJ | 1 946 kJ |
Kalorická hodnota | 222 kcal | 465 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,93 g
1,56 g |
10,3 g
3,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,493 SVJ | 1,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,1 g
7,85 g |
35,9 g
16,4 g |
Bílkoviny | 13,1 g | 27,4 g |
Sůl | 0,793 g | 1,66 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů