Krásně barevný a chutný jarní salát, který díky obsahu bílkovin i dobře zasytí.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Zelenina | |
|---|---|
|
natrhaný 60 g |
60 g |
|
2 ks, nakrájená na čtvrtiny 80 g |
80 g |
|
nakrájená na tenké plátky 25 g |
25 g |
|
nastrouhaná na nudličky 30 g |
30 g |
| Živočišné produkty | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
130 g |
130 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Jedlé plevele | |
|
0,5 g |
0,5 g |
|
0,5 g |
0,5 g |
|
1 g |
1 g |
| Dochucení | |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Vejce jsem uvařila natvrdo, oloupala a nakrájela na osminky.
Filet z lososa jsem nakrájela na kousky, osolila a orestovala na přepuštěném másle.
Všechny suroviny jsem naskládala na talíř.
Makronutrienty
12%
55%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 408 kJ | 1 824 kJ |
| Kalorická hodnota | 97,6 kcal | 436 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,07 g
0,989 g |
9,23 g
4,42 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,207 SVJ | 0,923 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,61 g
1,88 g |
25,1 g
8,4 g |
| Bílkoviny | 9,5 g | 42,4 g |
| Sůl | 0,381 g | 1,7 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














