U nás oblíbený lowcarb jarní - velikonoční recept.
Další recepty:
https://www.instagram.com/p/CckRmplrdn3/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 35m
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Jarní kuřátka | |
---|---|
prostě 2 jarní kuřátka 1 000 g |
1 000 g |
2 snítky |
2 snítky |
2 snítky |
2 snítky |
4 oříšky |
4 oříšky |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Pečivo na nádivku | |
2 kusy |
2 kusy |
6 lžic |
6 lžic |
5 lžic |
5 lžic |
3 lžíce |
3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Nádivka | |
200 g |
200 g |
120 g |
120 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 g |
1 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Opatrně nadzvedneme kůžičku z prso a dáme pod ní máslo (prsa zůstanou hezky šťavnatá, může být i bylinkové, pro intenzivnější chuť). Pak ze všech stran nasolíme a napepříme. Dovnitř dáme bylinky a pečeme na 180 stupňů cca půl hodiny. Na posledních pár minut zvýšíme teplotu a pustíme větrák v troubě, aby byla kůžička pěkně křupavá.
-
Připravíme si pečivo: smícháme v obdélníkové misce a pečeme v MV asi 6 minut.
-
Slaninu si vyškvaříme na pánvi a dáme do zapékací mísy, na stejné pánvi si opečeme na kostky nakrájené pečivo a dáme také do mísy.
Nechte chvíli vychladnout a přidáme petržel, muškátový květ, sůl, pepř, žloutky a promícháme. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který poté opatrně přimíchame do směsi. Pečeme vedle kuřete na 180 stupňů do zezlátnutí.
Makronutrienty
21%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 581 kJ | 2 246 kJ |
Kalorická hodnota | 139 kcal | 537 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,72 g
0,579 g |
18,2 g
2,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,472 SVJ | 1,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,8 g
4,05 g |
41,7 g
15,7 g |
Bílkoviny | 6,83 g | 26,4 g |
Sůl | 17,4 g | 67,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů