
Dýňové rizoto je moje oblíbené jídlo většinou na podzim. Když je tady to jarní počasí, tak jsem si říkala, že si rizoto udělám i dnes. ♥
- 25m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Postup | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrst |
1 hrst |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Rýži uvaříme v hrnci, připravíme si 1/2 hrnku vývaru a dáme vařit dýni hokkaido. Na pánvičce osmahneme na ghí nebo olivovém oleji cibuli. Jakmile bude rýže hotová, tak ji přidáme k cibuli na pánev, zalijeme vývarem a přidáme rozmixovanou dýni. Můžeme podlít ještě vínem, ale není to zcela podmínkou. Přidáme trochu kurkumy, medvědího česneku popř. můžete dle chuti osolit nebo opepřit.
Vaříme ještě cca 5 min dokud směs nebude hustá. Podáváme s nastrouhaným eidamem.
Dobrou chuť ♥
Makronutrienty
86%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 394 kJ | 1 230 kJ |
Kalorická hodnota | 94,3 kcal | 294 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20 g
2,29 g |
62,5 g
7,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2 SVJ | 6,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,847 g
0,603 g |
2,64 g
1,88 g |
Bílkoviny | 2,54 g | 7,93 g |
Sůl | 0,035 g | 0,108 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů