- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Ragů | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
200 g |
200 g |
|
200 g |
200 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Brambory | |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory pečlivě umyjeme, osolíme, okmínujeme a uvaříme a celé uvaříme ve slupce.
Mladé, tvrdé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno.
-
Hříbky s cibulí vložíme na pánev, přidáme bobkový list, sůl a mírně podlijeme vývarem. Vaříme cca 20 minut. Podléváme postupně, vždy malým množstvím vývaru tak, aby na konci vaření nezbyla na pánvi téměř žádná tekutina.
-
Uvařené houby podlijeme valašskou kyškou a necháme ještě cca 3 minuty povařit. Podáváme s brambory uvařenými ve slupce.
Makronutrienty
74%
21%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 253 kJ | 1 559 kJ |
| Kalorická hodnota | 60,6 kcal | 373 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
1,38 g |
65 g
8,52 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 6,5 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,706 g
0,196 g |
4,35 g
1,2 g |
| Bílkoviny | 2,92 g | 18 g |
| Sůl | 2,52 g | 15,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














