HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ SE ZELENINOVÝM KNEDLÍKEM

Oli

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ SE ZELENINOVÝM KNEDLÍKEM

Jídlo milované všemi, bez mouky čili lowcarb.

Děkujeme Věře Husákové za recept :)

Postup přípravy

  1. Maso očistím,svážu provázkem,protknu slaninou,osolím,opepřím a dám do mísy.Na kostky si nakrájím zeleninu mimo cibule a nasypu kolem masa,rozehřeji máslo,přeliji jím maso a nechám do druhého dne odležet.

  2. Svařím si 1,5l vody, 2 lžíce octa,4 lžičky soli,2 bobkové listy,8 kuliček nového koření,8 kuliček pepře, trochu tymiánu. Zbytek slaniny, co zbyla ze špikování nakrájím na kostky a vyškvařím na pánvi, přidám maso a ze všech stran ho opeču.V hrnci vhodném do trouby na sádle restuji zeleninu, až mrkev pustí barvu, přidám cibuli a nechám jí zesklovatět.Posypu sladidlem, které nechám zkaramelizovat, zarestuju hořčici a citronovou šťávu, vrátím zpět maso, koření vložím do sáčku, zaliji vývarem a pod pokličkou v troubě dusím na 160°C 4 hodiny.

  3. Maso a koření vyndám, zaliji šlehačkou a ponorným mixérem rozmixuji, krátce povařím a vrátím zpět nakrájené maso, podle chuti osolím, opepřím a zakápnu citronem.

  4. Zeleninu nastrouhám na jemném struhadle, osolím a nechám vypotit, pak vyždímu. Přidám žloutky, petrželku, mouku, prášek a sníh, zamíchám a v hrnečku (je to na 2)a v mikrovlnce vlním 4 minuty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte