Moc dobré lowcarb jídlo, oblíbené všemi :)
Pokud se vám recept líbí, za sledování a sdílení budu ráda i zde:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
- 5h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kg |
2 kg |
0,7 kg |
0,7 kg |
1 lžíce |
1 lžíce |
250 ml |
250 ml |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,2 kusu |
0,2 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
já měla pyramidku ((nové koření, celý pepř, bobkový list) 1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Maso nasolíme, napepříme a na lžičce másla opečeme dozlatova, přendáme do pomalého hrnce (multifunkční hrnec salente cuco).
Do pánve po mase dáme druhou lžičku másla a přidáme kořenovou zeleninu, kterou restujeme dozlatova. Když má zelenina zlatavou barvu, přidáme hořčici, střik octu, citrón, LC marmeládu a koření. Osolíme a opepříme a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme k masu a pomalíme 4,5 až 5 hodin.
-
Pak vyjmeme maso a koření, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu (dle potřeby ještě na zředění vodu nebo vývar), provaříme a dochutíme solí, pepřem. Vypneme sporák a dle potřeby dosladíme čekankovým sirupem.
Makronutrienty
13%
62%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 521 kJ | 1 311 kJ |
Kalorická hodnota | 125 kcal | 313 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,17 g
1,36 g |
7,98 g
3,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,317 SVJ | 0,798 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,01 g
2,93 g |
15,1 g
7,38 g |
Bílkoviny | 14,7 g | 37 g |
Sůl | 0,334 g | 0,84 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů