Luxusní low carb pohoštění!
Od Terezky Kalašové, děkujeme :)
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
150 g |
150 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na carpaccio musí být libové maso! Nakrájejte na tenké plátky a lehce rozklepejte paličkou ( bez vroubků ) přes potravinářskou folii, plátky musí být opravdu tenké.
-
Osolte, opepřete a servírujte s rukolou a parmazámem, pokapejte citronovou šťávou a olejem.
Makronutrienty
8%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 832 kJ | 441 kJ |
Kalorická hodnota | 199 kcal | 105 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,84 g
0,165 g |
1,5 g
0,087 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,284 SVJ | 0,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,2 g
3,9 g |
6,48 g
2,07 g |
Bílkoviny | 19,6 g | 10,4 g |
Sůl | 0,942 g | 0,499 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů