Krásné lowcarb pečivo od Anny Fojtíkové, děkujeme :)
- 45m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
120 g |
120 g |
30 g |
30 g |
70 g |
70 g |
30 g |
30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 lžičky |
3 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Nastrouhala jsem 1 balení Mozzarely a přidala k ní 30 gr. zakysané smetany a dala na 30 sekund do mikrovlnky, pak jsem vytáhla a zamíchala a znovu dala na 30 sekund do mikrovlnky.
-
Pak jsem přidala 70 gr. mandlové mouky a 30 gr. mletého zlatého lněného semínka a 3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů, trošku soli a kmínu. Nakonec jsem vmíchala 1 vejce a rukama zadělala těsto. Pak jsem ještě od oka přidala celá semínka slunečnicová a tmavá lněná, ale to už jen tak od oka na zahuštění. Housky jsem před pečením posypala kmínem...Pekla jsem na 160 st. 40 minut.
Makronutrienty
18%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 549 kJ | 1 307 kJ |
Kalorická hodnota | 370 kcal | 312 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,4 g
1,88 g |
8,74 g
1,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,04 SVJ | 0,874 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,1 g
7,66 g |
25,4 g
6,46 g |
Bílkoviny | 17,8 g | 15 g |
Sůl | 2,12 g | 1,79 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů