Klasika v nízkosacharidové verzi, pochutnáte si stejně.
Od Kačky Kolníkové, děkujeme :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 15 g |
15 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Mozzarellu natrhat na kousky a společně s vajíčky a solí tyčovým mixérem rozmixovat do hladké konzistence. Přidat psyllium, mouku a smíchat v těsto. Nechat chvíli odstát.
-
Přes haluškovač natlačit do vroucí osolené vody, když vyplavou nechat ještě chviličku zavařit.Po vyndání jsem je pokapala rozpuštěným ghí aby se neslepily.
Kdo nemá síto na halušky může vykrajovat lžící, nebo udělat z těsta špalíčky(mám odzkoušeno).
-
Na talíři jsem posypala brynzou a osmaženým uzeným s cibulkou.
Makronutrienty
13%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 805 kJ | 2 324 kJ |
Kalorická hodnota | 192 kcal | 555 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,02 g
0,924 g |
11,6 g
2,67 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,402 SVJ | 1,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,9 g
6,75 g |
37,2 g
19,5 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 41,4 g |
Sůl | 1,36 g | 3,93 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů