Grilovaný hermelín s restovanou podzimní zeleninou

Adéla Kábelová

Grilovaný hermelín s restovanou podzimní zeleninou

Grilovaný nebo pečený hermelín je ideální jídlo na rychlý oběd nebo večeři. Jídlo je velmi jednoduché na přípravu a skvěle se hodí, když je člověk doma sám a chce připravit jen jednu porci. Příloha může být úplně libovolná. Já volila zbytky zeleniny, které jsem zrovna měla v lednici.

Postup přípravy

  1. Hermelín obalím slaninou a dám do horkovzdušné fritézy na cca 10-15 minut (175 stupňů). Pokud nemám fritézu, můžu sýr opéct na pánvi, v troubě (zabalený v alobalu) nebo na grilu.

    Mezitím si rozpálím olej na pánvi a přidám na kostičky nakrájenou dýni a papriku. Chvíli společně restuji a poté přidám na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolím, opepřím a podliju trochou vody a dusím do měkka. Ke konci přidám překrájený kadeřávek a zarestuji dokud nepovolí a nezměkne. Zbytečně jej ale nevařím příliš dlouho. Hotovou zeleninu ještě můžu dochutit, případně je jídlo hotové na servírování.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte