Grilovaný nebo pečený hermelín je ideální jídlo na rychlý oběd nebo večeři. Jídlo je velmi jednoduché na přípravu a skvěle se hodí, když je člověk doma sám a chce připravit jen jednu porci. Příloha může být úplně libovolná. Já volila zbytky zeleniny, které jsem zrovna měla v lednici.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 120 g |
120 g |
5 ml |
5 ml |
200 g |
200 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
10 g |
10 g |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Hermelín obalím slaninou a dám do horkovzdušné fritézy na cca 10-15 minut (175 stupňů). Pokud nemám fritézu, můžu sýr opéct na pánvi, v troubě (zabalený v alobalu) nebo na grilu.
Mezitím si rozpálím olej na pánvi a přidám na kostičky nakrájenou dýni a papriku. Chvíli společně restuji a poté přidám na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolím, opepřím a podliju trochou vody a dusím do měkka. Ke konci přidám překrájený kadeřávek a zarestuji dokud nepovolí a nezměkne. Zbytečně jej ale nevařím příliš dlouho. Hotovou zeleninu ještě můžu dochutit, případně je jídlo hotové na servírování.
Makronutrienty
26%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 585 kJ | 2 599 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 621 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,09 g
1,25 g |
27,1 g
5,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,609 SVJ | 2,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10 g
1,05 g |
44,5 g
4,69 g |
Bílkoviny | 6,91 g | 30,7 g |
Sůl | 0,675 g | 3 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů