Ešte stále rastie :-) kto si nestihol urobiť zásoby medvedieho cesnaku, určite sa poponáhľajte
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Gnocchi | |
---|---|
800 g |
800 g |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
30 g |
30 g |
Omáčka | |
50 g |
50 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
Na posypání | |
50 g |
50 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Postrúhame ich na jemnom strúhadle.
-
Pridáme 200g hladkej a 200g polohrubej múky, 2 žĺtka, soľ a 30g roztopeného masla. Vypracujeme vláčne cesto. Podľa potreby prisypeme ešte múku. Cesto má byť jemné, ale nelepivé. Z misky ho vyberieme na pomúčenú dosku a vytvarujeme bochník, ktorý pokrájame na menšie kusy.
-
Z každého kúska cesta urobíme valček a odkrajujeme z neho asi 2cm kolieska, ktoré ešte vyváľame v múke, aby sa nelepili a stlačíme ich vidličkou. Uvaríme ich vo vriacej osolenej vode, varíme cca 5 minút.
-
Sitkom ich povyberáme, necháme odkvapkať a opečieme ich na troche masla na rozpálenej panvici. Pridáme 1PL pesta z medvedieho cesnaku (recept na pesto z medvedieho cesnaku tu https://www.facebook.com
-
50ml sladkej smotany, trocha nastrúhaného parmezánu, dochutíme soľou a čerstvým mletým korení a odstavíme.
-
Podávame s hoblinkami parmezánu a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Makronutrienty
73%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 840 kJ | 3 028 kJ |
Kalorická hodnota | 201 kcal | 724 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
33 g
0,4 g |
119 g
1,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,3 SVJ | 11,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,15 g
2,96 g |
18,6 g
10,7 g |
Bílkoviny | 6,77 g | 24,4 g |
Sůl | 0,569 g | 2,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů