- 45m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
150 g |
150 g |
|
100 g |
100 g |
|
kakaový prášek, holandské kakao 10 g |
10 g |
|
100 ml |
100 ml |
|
1 kus |
1 kus |
|
protein sojový, sojová bílkovina 25 g |
25 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Druhá vrstva | |
|
400 g |
400 g |
|
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
|
500 ml |
500 ml |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
| Třetí vrstva | |
|
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady. Těsto dáme do formy, kterou si vymažeme (my jsme použili trošku oleje a mouky)a pečeme zhruba 10 minut na 180 stupňů.
-
Tvaroh a uvařený puding smícháme dohromady, osladíme medem dle chuti a rozetřeme na upečený korpus. Teď už jen nasypeme na směs ovoce a dáme dort dopéct do trouby na zhruba 30 minut.
Makronutrienty
63%
24%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 502 kJ | 710 kJ |
| Kalorická hodnota | 120 kcal | 170 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
16,9 g
4,91 g |
23,8 g
6,94 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,69 SVJ | 2,38 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,41 g
2,11 g |
4,82 g
2,98 g |
| Bílkoviny | 6,47 g | 9,15 g |
| Sůl | 0,109 g | 0,155 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














