Vynikající, rychlá a zdravá falešná tatarka jako příloha k jídlu. Recepty je moc dobrý a plný bílkovin. Vyzkoušejte:)
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
4 kusy |
4 kusy |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 snítka |
1 snítka |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Vajíčka uvaříme, vychladíme a oloupeme. Nakrájíme na drobné kousky.
Petrželku, okurku a cibuli nasekáme najemno. Všechny suroviny smícháme, dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Uchováváme v lednici, můžeme nechat rozležet do dalšího dne - bude ještě lepší.
Makronutrienty
29%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 342 kJ | 711 kJ |
Kalorická hodnota | 81,8 kcal | 170 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,29 g
3,73 g |
8,92 g
7,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,429 SVJ | 0,892 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,21 g
1,55 g |
8,75 g
3,22 g |
Bílkoviny | 6,41 g | 13,3 g |
Sůl | 0,841 g | 1,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů