Domáca špaldovo-bylinková tortila s kuracími kúskami, syrovo-smotanovým dipom a šalátom
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Taká rýchla a veľmi chutná večera.. alebo obed?
- 2h
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Maso | |
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžíce |
1 lžíce |
Dip | |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
3 kusy |
3 kusy |
Salát | |
1 kus |
1 kus |
10 kusů |
10 kusů |
Postup přípravy
-
Špaldovú hladkú múku preosejeme do väčšej misy (množstvo záleží od kusov tortíl, ktoré chceme pripraviť. Ja som použila cca 200g múky a z tohto množstva mi vyšli 4ks tortíl), pridáme 2PL olivového oleja, soľ, sušenú bazalku, provensálske bylinky, najemno posekanú čerstvú petržlenovú vňať, 2-3PL cmaru a toľko vlažnej vody, aby nám vzniklo kompaktné jemné nelepivé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
-
Kuracie prsia nakrájame na pásiky a vopred ich namarínujeme v olivovom oleji, do ktorého pridáme bylinky podľa chuti, soľ, mleté čierne korenie a štipku kurkumy. Kuracie kúsky opečieme na panvici z každej strany a pred koncom pridáme pór nakrájaný na kolieska a za hrsť mrazenej kukurice. Spolu premiešame, poopekáme a na záver pridáme kocku masla na zjemnenie.
-
Lučinu zmiešame s kyslou smotanou, ochutíme soľou, korením a 1-2 strúčikmi prelisovaného cesnaku a premiešame.
-
Ľadový šalát poumývame a natrháme na menšie kúsky, reďkovku umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.
-
Z cesta urobíme menšie bochníky, ktoré prstami roztlačíme na placku a potom valčekom vyvaľkáme natenko. Opekáme na suchej panvici z oboch strán. Teplú tortilu ešte na panvici posypeme strúhaným tvrdým syrom, navrch natrieme syrový dip, posypeme šalátom, reďkovkou a mäskom. Tortilu preložíme na polovicu a vrch môžme ešte posypať syrom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů