Cuketové nudle s boloňskou omáčkou

Jídelní plán

Cuketové nudle s boloňskou omáčkou

Recept na rychlou, snadnou a oblíbenou boloňskou omáčku. Cuketové nudle můžete nahradit klasickými těstovinami.

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme najemno, česnek propasírujeme. Celer nakrájíme na malé kousky, mrkev můžeme nastrouhat nahrubo.

    Na lžíci olivového oleje osmahneme libovější mleté maso. Pak ho sundáme z pánve - na výpeku orestujeme cibuli, zeleninu. Nakonec přidáme rajský protlak a opět zarestujeme. Přidáme vodu, sůl, pepř, prolisovaný česnek a bazalku. Zalijeme 0,5 hrnkem vody a rozmícháme. Na pánev vrátíme maso, zaklopíme poklicí a poalu probubláváme, dokud se omáčka nezredukuje. Můžeme podávat hned, když ji ale necháte rozležet, bude ještě lepší.

  2. Cuketu omyjeme, osušíme a škrabkou na brambory krájíme dlouhé nudle.

    Na pánvi rozhřejeme trochu másla a cuketu rychle a lehce osmahneme - to může trvat třeba tři minuty:) Tak, aby se prohřála a tepelně upravila, ale stále zůstala pevná na skus.

    Můžeme podávat:) Na talíři sypeme strouhaným sýrem.

  3. Můžete si uvařit více porcí omáčky a zamrazit. Cudle je vhodné přichystat až v den podávání.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte