V zimě jak když najdeš, další lowcarb vaření do zásoby↙️
https://www.instagram.com/p/CiFJB7YLBhN/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 30m
- 15 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
nastrouhat 3 kg |
3 kg |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Rajčata si odbubákujeme, rozkrájíme a dáme vařit doměkka, poté je rozmixujeme a vznikne nám "protlak". Na másle orestujeme cibuli a česnek, poté přidáme cuketu, protlak, ocet, chilli, sůl, pepř a dusíme doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco, program dušení 10 minut) a zredukujeme přebytečnou šťávu.
-
Po odstavení z ohně dosladíme sirupem a ještě dosolíme a dopepříme dle vlastní chuti. Za tepla dáme do skleniček a otočíme dnem vzhůru.
Makronutrienty
51%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 109 kJ | 252 kJ |
Kalorická hodnota | 26 kcal | 60,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,47 g
0,466 g |
8,02 g
1,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,347 SVJ | 0,802 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,808 g
0,36 g |
1,87 g
0,832 g |
Bílkoviny | 2,5 g | 5,78 g |
Sůl | 0,174 g | 0,401 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů