Skvělé lowcarb sezónní jídlo, doplníme čerstvou zeleninou.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
na vymazání formy 1 lžička |
1 lžička |
na vysypání formy 2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Cuketu a mrkev nastrouhám na hrubém struhadle, osolím, nechám vypotit a zbavím tekutiny. Kapustu spařím vařící vodou a nechám pod pokličkou 15 minut, pak zbavím listy tvrdých částí a nakrájím na kostičky stejně jako slaninu. Přidám vejce, strouhaný sýr, pepř, promíchám a dám do vymazané a vysypané zapékací misky.
Peču na 180°C cca 35 minut.
Makronutrienty
48%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 177 kJ | 4 103 kJ |
Kalorická hodnota | 42,4 kcal | 981 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,19 g
0,901 g |
120 g
20,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,519 SVJ | 12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,61 g
0,51 g |
37,3 g
11,8 g |
Bílkoviny | 3,92 g | 90,7 g |
Sůl | 0,16 g | 3,69 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů