Samé dobré suroviny, výsledkem je skvělý nízkosacharidový (low carb) oběd/večeře.
Původně jsem chtěla batáty, ale neměli a když mi posledně ta cuketa zachutnala, tak jsem po ní čapla i dnes:)
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Omáčka | |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
10 g |
10 g |
| Cudle | |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a orestujeme na ghí. Díme stranou a necháme na pánvi dojít.
-
V menším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme celý pepř (nejlepší je zelený, ale ten taky neměli ), necháme pár sekund probublat. Přidáme smetanu na šlehání, sůl, trošku libečku, stroužek česneku a lžičku hořčice. Za stálého míchání pár minut vaříme. Ke konci jsem přidala 10g Eidamu, aby to dozahustil .
-
Cuketu naškrábeme na nudličky, osolíme a dáme na pánev na rozpuštěné máslo. Cca 1-2 minutky nadzvedáváme vidličkama a je hotovo.
Makronutrienty
11%
28%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 798 kJ | 3 663 kJ |
| Kalorická hodnota | 191 kcal | 875 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,05 g
0,765 g |
14 g
3,51 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,305 SVJ | 1,4 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
8,78 g |
77,1 g
40,3 g |
| Bílkoviny | 7,89 g | 36,2 g |
| Sůl | 0,665 g | 3,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













