
V lete chutia hlavne salaty a tento je idealny ku grilovanemu kuriatku
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
120 ml |
120 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zeli nakrajame na tenke rezanceky, salotku na pasiky, mrkvu nastruhame na jemnych ockach, kto ma radsej vacsie, moze aj tak, stopkovy zeler nakrajame na kusky, vsetko dame do misy a premiesame.
Do vyssej nadoby, ja pouzivam zavaraci pohar, dame vajce, citronovu stavu, sol, cukor, horcicu a ponornym mixerom rozmixujeme, pocas mixovania prilievame olej do zhustnutia majonezy.
Majonezu zamiesame do kapustovej zmesi, pridame podla chuti jogurt, pripadne cierne korenie a nechame v chlade odstat.
-
Dobre vychladit
Makronutrienty
30%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 542 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,73 g
1,42 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,573 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,5 g
2,37 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 2,08 g | 0 g |
Sůl | 0,661 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů