Tento hříšně dobrý dezert dělám dlouhé roky a celé roky nás hodně baví :).
- 25m
- 14 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
300 g |
300 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 80 g |
80 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
300 ml |
300 ml |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Piškoty si nalámeme či nakrájíme na čtvrtiny, v míse je pokapeme rumem s vodou a necháme navlhnout.
-
Ve vodě svaříme kakao, přidáme cukr a dobře prošleháme, abychom neměli hrudky.
Odstavíme, vmícháme nakrájené máslo a kokos (nemusí být, ale my ho milujeme).
Vlijeme na připravené piškoty a dobře promícháme.
-
Hmotu dáme do alobalem vyložené formy na srnčí hřbet, vychází to akorát.
Dáme do lednice ztuhnout přes noc.
Krásně se krájí na plátky a ještě líp jí:)
Makronutrienty
53%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 381 kJ | 1 085 kJ |
Kalorická hodnota | 330 kcal | 259 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31 g
16,1 g |
24,4 g
12,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,1 SVJ | 2,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,6 g
13,7 g |
17,8 g
10,7 g |
Bílkoviny | 4,63 g | 3,64 g |
Sůl | 0,08 g | 0,063 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů