Čokoládová proteinová buchta bez mouky

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Čokoládová proteinová buchta bez mouky

Vynikající vláčná, lehká, nadýchaná, čokoládová laskomina. Pro sportovce jak dělaná, protože obsahuje všechny esenciální aminokyseliny a je bohatá na hořčík. Díky přírodnímu sladidlu hladina cukru v krvi zůstane stabilní, a kokosový tuk je zase skvělý způsob, jak do sebe dostat energii v podobě zdravé tuku. Ti, co snesou příchuť kardamomu, ještě posílí své zdraví tímto super kořením.

Navíc velmi snadná na přípravu i na čas.

Postup přípravy

  1. Vejce jsem rozdělila na žloutky a bílky. Bílky jsem společně s xylitolem ušlehala mixérem s metlou na vejce na tuhý sníh (cca 2 minuty). V jiné nádobě jsem stejným způsobem šlehala žloutky do husté pěny.

  2. Následně jsem ve vodní lázni rozpustila čokoládu s kokosovým tukem a nechala ji vychladnout na pokojovou teplotu.

    Našlehané žloutky jsem smíchala s rozpuštěnou čokoládou a přidala konopný protein, jedlou sodu a kardamon. Na závěr přidám ušlehaný sníh a vše kvalitně promíchám.

  3. Hotový krém naliji do kokosovým tukem vymazané formy a vložím do předem vyhřáté trouby na 175°C. Peču 20 min.

    Nechám natěšeně vychladnout a pak se s radostí do dezertu pustím s celou naší rodinou

  4. P.S.: Kdo by si chtěl buchtu vytunit a dodat jí extra lahodnou čoko příchuť, může ji pomazat touto domácí lískooříškovou nutelou

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte