Cizrna ala Segedín s knedlíkem

Jana Podoláková Burkartová

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Cizrna ala Segedín s knedlíkem

Segedínský guláš, tentokrát z cizrny:)

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek - rozmícháme droždí, 100 ml vlažného mléka a cukr. Necháme vykynout cca 15 minut.

    Zaděláme těsto a necháme kynout,až se objem zdvojnásobí. Poté rozdělíme na 4 menší nebo 3 větší díly, podle velikosti hrnce a do každého zapracujeme na másle osmahnutou housku na kostičky nakrájenou a vytvarujeme knedlíky. Necháme ještě dvacet minut kynout a pak vaříme v páře asi 10-12 minut.

  2. Mezitím si osmahneme jíšku. Rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a opražíme do růžova. Pak odstavíme a zalijeme vlažnou vodou.

  3. Segedín připravíme následovně. Cizrnu si nejlépe namočíme den dopředu. Uvaříme podle návodu.

    Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kysané zelí, sladkou papriku, nové koření, bobkový list, zarestujeme, a podlijeme vývarem. Vaříme do měkka. Nakonec zahustíme jíškou a osolíme, osladíme a vložíme uvařenou cizrnu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte