Oblíbené, celkem rychlé lowcarb jídlo, zdravěji a velmi chutně.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
nebo tučného od šunky (odřezky) 150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Kaše | |
2 kusy |
2 kusy |
100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
V sekáčku jsem opravdu hodně, až vznikla fáše, rozsekal tučné od šunky. Stejně tak jsem rozsekal cibuli a česnek, nastrouhal mozzarellu a vše dokonale prohnětl rukou a ochutil kořením. V dlaních vytvořil 12 ks válečků a pekl na sucho ve skleněném pekáčku na 180 °C do zezlátnutí. Maso lehce pustilo šťávu, tuk.
-
Celer jsem očistil, nakrájel na větší kostky, osolil, opepřil a lehce posypal kurkumou. Přidal ghí a pekl na 200 °C na plechu do úplného změknutí. Přendal do misky, přidal trochu másla a po troškách, při mixováním tyčovým mixérem, přidával smetanu.
S kyselou okurkou a rajčetem.
-
Celer je lepší pečený, lépe chutná a ztratí trochu vody, na rozdíl od vařeného ve vodě.
Makronutrienty
27%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 649 kJ | 4 010 kJ |
Kalorická hodnota | 155 kcal | 959 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,58 g
1,4 g |
40,7 g
8,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,658 SVJ | 4,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12 g
5,89 g |
74,3 g
36,4 g |
Bílkoviny | 6,08 g | 37,6 g |
Sůl | 0,649 g | 4,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů