Oblíbené, celkem rychlé lowcarb jídlo, zdravěji a velmi chutně.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
|
nebo tučného od šunky (odřezky) 150 g |
150 g |
|
100 g |
100 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
5 kusů |
5 kusů |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Kaše | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
100 ml |
100 ml |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
V sekáčku jsem opravdu hodně, až vznikla fáše, rozsekal tučné od šunky. Stejně tak jsem rozsekal cibuli a česnek, nastrouhal mozzarellu a vše dokonale prohnětl rukou a ochutil kořením. V dlaních vytvořil 12 ks válečků a pekl na sucho ve skleněném pekáčku na 180 °C do zezlátnutí. Maso lehce pustilo šťávu, tuk.
-
Celer jsem očistil, nakrájel na větší kostky, osolil, opepřil a lehce posypal kurkumou. Přidal ghí a pekl na 200 °C na plechu do úplného změknutí. Přendal do misky, přidal trochu másla a po troškách, při mixováním tyčovým mixérem, přidával smetanu.
S kyselou okurkou a rajčetem.
-
Celer je lepší pečený, lépe chutná a ztratí trochu vody, na rozdíl od vařeného ve vodě.
Makronutrienty
27%
25%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 642 kJ | 3 955 kJ |
| Kalorická hodnota | 153 kcal | 945 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,6 g
1,4 g |
40,7 g
8,63 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,66 SVJ | 4,07 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
5,74 g |
72,8 g
35,4 g |
| Bílkoviny | 6,09 g | 37,5 g |
| Sůl | 0,65 g | 4,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













