Celerové hranolky, kuřecí maso plněné špenátem a vejcem, omáčka - LC
Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou
Kuřecí maso plněné špenátem a vejcem, celerové hranolky s kurkumou a kari, k tomu smetanovo-sýrová omáčka :)
low_carb_s_andie
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
30 g |
30 g |
|
3 stroužky |
3 stroužky |
|
50 ml |
50 ml |
| Celerové hranolky | |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Omáčka | |
|
100 g |
100 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
80 g |
80 g |
|
5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa si rozřízneme na motýlka, naklepeme a okořeníme dle chuti. Vložíme špenát, který jsme si klasicky uvařili a vejce natvrdo. Zavineme a spojíme párátkem. Orestujeme na sádle ze všech stran, přendáme do pekáčku i s tukem, podlijeme vodou a pečeme na 170°C.
-
Celer si očistíme a nakrájíme na hranolky. Uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Potom přidáme kurkumu, kari, libeček, promícháme a pečeme na pečícím papíře na 170°C.
-
Do menšího hrnce si dáme půl kelímku smetany ke šlehání, osolíme, opepříme, přidáme čtvrt lžičky hořčice a trošku sušeného česneku. Dneska jsem dělala trošku jinak a přidala jsem celou kostku Paloučku a ke konci ještě trošku medvědího česneku.
Makronutrienty
20%
37%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 609 kJ | 3 051 kJ |
| Kalorická hodnota | 146 kcal | 729 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,64 g
1,2 g |
23,2 g
6,03 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,464 SVJ | 2,32 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,3 g
4,49 g |
51,4 g
22,5 g |
| Bílkoviny | 8,87 g | 44,4 g |
| Sůl | 1,17 g | 5,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













