Vlastně nízkosacharidová pizza - chutná všem, obložíme tím, co kdo rád.
Děkujeme Božence Vaculkové za inspiraci :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
125 g |
125 g |
50 g |
50 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
80 g |
80 g |
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Bryndzu vidličkou vyšlehat s vejci, přidat ostatní suroviny, zamíchat, vylít na vymazaný pečící papír, lžící rozetřít, péct na 180st 20 minut, podle chuti vyndat, posypat strouhaným sýrem a péct ještě do roztavení sýra.
Výborné a syté jídlo :)
Makronutrienty
10%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 119 kJ | 1 465 kJ |
Kalorická hodnota | 268 kcal | 350 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,9 g
0,817 g |
5,1 g
1,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,39 SVJ | 0,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,8 g
8,22 g |
31,1 g
10,8 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 14,1 g |
Sůl | 2,11 g | 2,76 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů