Výborný nízkosacharidový (lowcarb) koláč, poslouží jako hlavní jídlo, můžeme si vzít sebou na výlet či do práce.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Koláč | |
---|---|
300 g |
300 g |
4 kusy |
4 kusy |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
8 kusů |
8 kusů |
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brokolici rozebereme na růžičky, kedlubnu rozkrojíme na půl a oboje dáme vařit na 10 minut. Poté scedíme a necháme ještě okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme do růžova na ghí, pak přidáme na kostky nakrájenou šunku a žampiony a ještě chvilku dusíme.
-
Kedlubnu nakrájíme na plátky a vyložíme jí na dno zapékací misky (misku nevymazávám, mám nepřilnavou). Směs z cibule, šunky a žampiónů smícháme s brokolicí a rozprostřeme na kedlubnu.
-
Nakonec rozšleháme vejce se smetanou na vaření a nalejeme na připravený quiche.
Pečeme na 180° zhruba 40 minut, ke konci pečení quiche posypeme strouhaným parmazánem.
Makronutrienty
21%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 450 kJ | 1 547 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 370 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,89 g
1,58 g |
13,4 g
5,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,389 SVJ | 1,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,64 g
3,34 g |
22,9 g
11,5 g |
Bílkoviny | 8,4 g | 28,9 g |
Sůl | 2,26 g | 7,79 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů